YOGA LESSEN

Evenwicht, Balans & Ontspanning vanuit Compassie


Mijn lessen kun je online vinden op you tube: https://www.youtube.com/channel/UCNGAqNvlZokLlDdaWQASRHw?view_as=subscriber

'Wat ik mooi vind aan het yogapad is, dat het ons in staat stelt ons te verbinden met alles om ons heen. We worden als het ware schouwer van ons leven, ons ego verdwijnt naar de achtergrond, en zijn intenser in het moment aanwezig. Yoga is mijn pad en ik hoop dat iedereen die deze weg bewandelt thuis mag komen bij zichzelf'.

Fusion yoga

Mijn yogalessen zijn nooit hetzelfde en eigentijds. Afstemmend op de energie van de groep mix ik verschillende yogastijlen. Fusion Yoga noem ik het graag. Denk aan Alignment Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga, Kashmir Yoga, Hormoonyoga, Vinyasa Flow, Tai chi & Yoga en Reiki & Yoga. Ook ben ik bevoegd Power Yoga docente, al doe ik daar niet zoveel mee. Vloeiende, zachte en ontspannende bewegingen die vanuit de kern ontstaan spreken mij meer aan. Ontspannen bewegen staat voor: ontspannen ademhalen, druk, de juiste balans en bewustzijn.

Yoga vanuit ontspanning, zonder wilskracht

Yogastromingen die beweging uitvoeren om daarna pas de spieren te ontspannen worden vanuit wilskracht uitgevoerd. Hierdoor worden vooral de oppervlakkige spieren ingeschakeld. De diepe houdingsspieren worden minder geactiveerd. 

Wanneer houdingen worden ingezet vanuit ontspanning, wordt er makkelijker vanuit de kern bewogen. Lichaamsspanning kan oplossen en gewrichten en bindweefsel worden door de zachte bewegingen een stuk soepeler. Die houden niet van harde en strakke bewegingen.

Bij yoga gaat het vooral niet om 'willen' en 'moeten', want ontspanning laat zich niet afdwingen. Wilskracht vormt juist een basis voor de opbouw van structurele stress. Terwijl we de stress en de spanningen in ons lichaam juist willen doorbreken met yoga.

Evenwicht, balans en ontspanning

Als de bewegingsspieren ontspannen zijn kunnen de bewegingen niet anders worden uitgevoerd dan via de middellijn, waar de houdingsspieren zitten. Zo blijft het hele lichaam in evenwicht. Je kan vrij blijven ademen en beter ontspannen. De houdingsspieren geven de beweging door naar andere lichaamsdelen. Omdat de bewegingsspieren ontspannen zijn wordt de mobiliteit van wervels en gewrichten enorm vergroot.

Dus door gebruik van minder spieren kan er meer lichtheid worden ervaren in de totaalbeweging. Ook is het goed voor onze  mind, bindweefsel en gewrichten.