VLEES EN VIS

RENDANG - INDONESISCHE STOOFSCHOTEL

Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: iets meer dan 3 uur stoven Voor: 6 personen Deze Rendang is precies goed wat betreft pittigheid. Mijn zoontje van 3 heeft niet gegeten maar gevreten. INGREDIËNTEN   1 kilo riblappen/sukadelappen, in blokjes van 2 cm 4 uien, gesnipperd 1...
Lees meer

TJAP TJOY (NIET MEER NAAR DE CHINEES)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! Ingrediënten voor 4 personen   500 g kipfilet, in plakjes 2-3 el kokosolie of olijfolie 1 rode peper, in ringetjes 1 ui in...
Lees meer

GEVULDE PAPRIKA MET QUINOA EN OLIJVEN

Zelf bedacht recept met ingrediënten die ik nog had liggen. Het was zo lekker dat we het op hadden voordat ik er een foto van kon maken. Voor het plaatje iets van internet gehaald wat er een beetje op lijkt. Ingrediënten voor 3 personen   3 rode paprika’s 75 gram quinoa 300 gr...
Lees meer

KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES MET PETERSELIE

Bereidingstijd: 40 minuten Ingrediënten voor 4 personen   500 gram (lams)gehakt 3 teentjes knoflook (gehakt) schil van 1 bio citroen, fijn geraspt 1 eidooier 2 tl komijn poeder(djinten) 2 tl gedroogde oregano 2 tl gedroogde munt zout en versgemalen...
Lees meer

BOEKWEITWRAPS MET KIPFILET EN KNOFLOOKSAUS

  Ingrediënten voor 4 personen   2 kopje(s) boekweitmeel 1 biologisch eitje water 350 gram kipfilet (biologisch) ½ komkommer in dunne plakjes 1-2 tomaten in stukjes 100 gr pijnboompitten 1 snufje peper en zout 1 krop ijsbergsla of andere...
Lees meer

SURINAAMSE ZUURKOOLSCHOTEL MET KIP

  INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN 500 gram verse zuurkool 3 el tomatenpuree 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 1 bouillonblokje, gistvrij (natuurwinkel)  kokosolie 300 ml water 250 gram kippendijen, in stukjes 5 grote vastkokende...
Lees meer

VLEES, VIS EN GEVOGELTE

GEVULDE AUBERGINE (TURKIJE) UIT DE AIRFRYER

Ingrediënten voor 4 personen   4 aubergines 300 gr rundergehakt 2 uien, in stukjes 2 potjes gepelde tomaten 3 tenen knoflook, geperst 1 courgette, in hele dunne plakjes 4 tomaten, in hele dunne plakjes 1 groene paprika, in stukjes verse...
+

INDIASE KIP MET SPECERIJEN EN GESTOOFDE AUBERGINE

Aubergine bevat antioxiderende eigenschappen en bevat een stofje dat ijzer bindt, waardoor ijzer beter wordt opgenomen. Aubergine bevat zelf ook ijzer maar ook aklium, magnesium, mangaan, koper, foliumzuur, vitamine B1, B3 en B6   Geniet van deze kruidige schotel.  Lekker met rijst of...
+

INDONESISCHE AJAM OPOR MET KIP EN SAJOER BOONTJES

Dit gerecht heb ik bij mijn Molukse schoonfamilie gegeten. Zalig. Het kost wat tijd maar dan heb je ook echt een heerlijke maaltijd.  Opor 1 kg kippedij 6 stuks gekookte eieren(hard) 1 grote ui 3 tenen knoflook 200 ml kokosmelk 2 schijfjes gember geschild 1...
+

INDIASE TIKKA MASALA MET VEEL GROENTEN

Voor dit gerecht heb ik mij weer eens laten inspireren door de Indiase keuken en kijk eens wat daaruit is voortgekomen....Voor een heerlijk currygerecht heb je veel kruiden nodig. Ik ben gek op kruiden die veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. En het is nog gezond ook.  Voor dit...
+

NASI GORENG MET KIP EN ZELFGEMAAKTE BOEMBOE

Deze nasi goreng met kip en groenten is de ideale doordeweekse rijstmaaltijd: snel te maken, gemakkelijk aan te passen aan het aantal eters en goed op te warmen voor laatkomers. Ingrediënten voor 5 personen   400 gram biologische zilvervliesrijst 1 a 2 prei(en) 200 gram...
+