SOEPEN

SOTO AJAM-INDISCHE MAALTIJDSOEP

Dit recept kreeg ik laatst doorgestuurd van mijn Molukse schoonvader.  ‘Soto soep’ of eigenlijk ‘soto ajam’ zoals het ‘officieel’ heet is een heerlijke maaltijdsoep die je als lunch of hoofdgerecht kan eten. Lekker met rijst, tauge en gebakken uitjes.    NODIG 4...
Lees meer

ROMIGE LIMA BONEN – TOMATENSOEP MET PESTO

    Besprenkeld met smakelijke pesto is deze heerlijke fluweelzachte en romige soep een perfect voorgerecht.   De boon bevat veel mineralen. In 100 gram boterboon zit 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan molybdeen, die giftige sulfieten helpt af te breken. De...
Lees meer

ZWARTE BONEN ANTIOXIDANTEN SOEP

      Zwarte bonen zijn zeer rijk aan een groep antioxidanten. Ze zijn ook zeer rijk aan magnesium.  Deze dikke soep is voedzaam genoeg om als hoofdmaaltiijd te dienen. Mijn kinderen zijn gek op bonen en deze soep gaat er dan ook prima...
Lees meer

ROMIGE PREI-CHAMPIGNONSOEP

Snel en makkelijk om te maken en zeer licht verteerbaar. Voor 2-3 personen       NODIG: kokosolie om in te bakken 2 prei, in grove stukken 6 champignons, in grove stukken 1 kleine ui, in grove stukken 1 dessertlepel sherryazijn 1 vers bouquet garni (klein...
Lees meer

3 DUBBELE STEVIGE TOMATENSOEP

Een soep bomvol anti-oxidanten. Een heerlijk verwarmende dikke tomatensoep voor de koude dagen. Wat heb je nodig? ghee of kokosolie om in te bakken 3 rode uien, fijngesneden 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden 1,5 cm verse gember, in plakjes gesneden 2 flinke wortels...
Lees meer

MULLIGATAWNY- RODE LINZENSOEP (Indiase soep)

Ingrediënten Linzensoep   3 eetlepels kokoslie/ghee 1 fijngesneden grote ui 2 theelepels geraspte gemberwortel 2 geperste teentjes knoflook 1 fijngesneden rode peper 250-300 gr rode linzen 1-1/4 liter groentebouillon ± 0,5 eetlepel...
Lees meer

KIPPENSOEP OUDERWETS RECEPT

Grootmoeders keuken   Kippensoep wordt ook wel Joodse penicilline genoemd.   Een aantal longspecialisten heeft er onderzoek naar gedaan. Volgens een professor en longspecialist aan UCLA, Irwin Ziment, komt bij het koken van kip een stof vrij die verwant is aan “acetylcysteine” dat...
Lees meer

AFRIKAANSE POMPOENSOEP

  Heerlijk als voorafje, lunchsoep of tussendoortje.   Als de dagen korter zijn en wij minder van onze neurotransmitter serotonine aanmaken zijn er vollop pompoenen. Dat kan bijna geen toeval zijn. Pompoen bevat namelijk een stof waaruit we serontonine kunnen aanmaken. Tekorten aan...
Lees meer

CHAMPIGNONSOEP MET ZOETE AARDAPPEL

Als het koud is, krijg ik altijd zin in soep. En dan vooral lekker dikke, romige soepen. Deze soep is voor zulke momenten ideaal. Champignons hebben een lekker winterse smaak. De ui maakt de smaak van de soep wat voller en de knoflook maakt het helemaal af zonder overheersend te zijn.  Extra...
Lees meer

TAUGE SOEP

Soep van taugé klinkt misschien bijzonder, maar eigenlijk kan je van bijna iedere groente wel soep maken. Combineer het met de juiste smaken en gebruik de goede hoeveelheden en je hebt een heerlijke soep. Deze taugé soep is een lichte soep, waarbij je de taugé pas op het laatst toevoegt. Hierdoor...
Lees meer