PRIVÉ TRAINING
PERSONAL TRAINING MET EEN HOLISTISCHE BENADERING
Privé trainingen worden speciaal afgestemd op jouw behoeftes en belangstelling. Soms is een groepsles een te grote stap voor je, bijvoorbeeld als je onzeker bent of je zorgen maakt om een blessure. Misschien heb je liever les wanneer het jou uitkomt, op een locatie die jou uitkomt zoals; thuis, buiten of op je werk. Privé training is een hele goede manier om met sporten, afvallen en yoga te beginnen. Ook kan privé training je helpen je eigen training verder te verdiepen en te ontwikkelen.
Individuele behandelingen
Diverse mogelijkheden tot individuele behandelingen
Soms loop je vast in je leven. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan blessures, aandoeningen, stress, burnout, ziektes, kijk op het leven, hooggevoeligheid etc. Bij mij kun je diverse privé trainingen boeken. Lees hieronder of er iets bij staat. Ook een combinatie van meerdere trainingen is mogelijk; het wordt op jou afgestemd.
MEDISCHE TRAINING
Dit is een medisch verantwoorde training om jouw gezondheid te herstellen, te bevorderen of te onderhouden. Volgens een duidelijke stappenplan worden oefeningen, gebaseerd op de orthopedische revalidatiemethode, ingezet als therapeutische interventie. Eventueel wordt er gebruik gemaakt van Medical Taping om herstel te bevorderen.
Voor wie?
Het is geschikt voor mensen met een verminderde belastbaarheid. Die verminderde belastbaarheid kan komen door een blessure, revalidatie na een operatie, verkeerde houding tijdens de dagelijkse bezigheden, hart -en vaatziekten, kanker, longaandoeningen, rug -, knie- en schouderklachten, rsi, stressfactoren, bekkeninstabiliteit en andere klachten.
Er wordt gekeken welke oefeningen en beweegstijlen geschikt zijn.
Tijdens een privé training is veel ruimte voor persoonlijke aanwijzingen.
FASCIALE THERAPIE
Een geheel nieuwe methode (4xT methode) die bijzonder goed werkt!
De meeste mensen, ook patiënten die al jaren klachten hebben, hebben met deze nieuwe behandelmethode na enkele behandelingen veel minder pijn of zijn zelfs pijnvrij!
Bij de 4xT methode wordt gebruik gemaakt van fascia release, mobilisatie, taping en training. Het is gebaseerd op het nieuwe anatomische inzicht (van o.a. Gil Hedley) dat spieren onderling in functionele ketens zijn verbonden d.m.v. fascia (bindweefselvlies). De fascie speelt een grote rol bij lichamelijke klachten.
Door de fascie te beïnvloeden wordt o.a. de mechaniek van gewrichten verbeterd. Hierdoor wordt er veel minder of zelfs geen pijn meer ervaren en kunt u direct makkelijker bewegen. Deze nieuwe methode richt zich niet op het zoeken naar de oorzaak, maar direct op de oplossing van het probleem.
Immers, wat brengt een diagnose als ’u hebt artrose’ of ’u hebt versleten wervels’ u verder?
Werkwijze:
De behandeling begint met enkele testen. Deze worden later herhaald zo dat vastgesteld kan worden dat er verbetering is. Tevens wordt de voorkeursrichting van het bindweefsel vastgesteld. Uit de test blijkt waar een beperking in beweeglijkheid zit. Daar wordt zonodig gemobiliseerd en wordt de fascia weer soepel gemaakt.
De tape geeft zowel ondersteuning als een stabiliserend effect en zorgt voor verbetering van de proprioceptie (positie-zin). Het bindweefsel wordt in de juiste richting gestuurd, waardoor de mechaniek van het gewricht direct verbetert. Het lichaam wordt weer in balans gebracht!
Ten slotte wordt ter plekke een beweging getraind ofwel een bepaalde trainingsinstructie meegegeven. Er wordt getraind binnen het pijnvrije traject. Door de training of beweging wordt de fascie voortdurend bijgestuurd waardoor herstel en versterking plaatsvindt en de pijn afneemt.
Fasciale therapie is zinvol bij oa. de volgende klachten/diagnoses: 
 • Nekpijn, nekhernia*, whiplash, ’slijtage’
 • Schouderpijn, (pees)ontsteking, slijmbeursontsteking, ’frozen shoulder’, ’slijtage’
 • (Chronische) rugpijn, hernia*, versleten rug
 • Elleboogklachten, tennisarm, golferselleboog
 • Carpaaltunnelsyndroom, tintelende vingers, ’trigger’ vingers, peesklachten, artrose
 • Heuppijn, liesklachten, slijmbeursklachten, ’slijtage’
 • Bekkenklachten, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, bekkeninstabiliteit
 • Kniepijn, meniscusklachten, ’slijtage’
 • Enkelklachten, voetklachten, achillespeesklachten, fasciitis plantaris, hielspoor, polyneuropathie, hallux valgus
YIN YOGA MEDICINE
Yin Yoga Medicine is een rustige en fijne yogavorm bij klachten en blessures. Deze zachte vorm heeft een zeer positieve uitwerking op lichamelijke en geestelijke klachten. Denk aan nek-, schouder-, rug-, arm-, bekken-, heup-, been- enkel- en knieklachten. Het is ook zeer aan te bevelen bij reuma, artrose, fibromyalgie, burn-out en andere vermoeidheidsklachten. Er wordt gewerkt met inzichten vanuit de; 
 • Shiatsu: het in balans brengen van de energiestromen in het lichaam m.b.v. zachte druk met de vingers op bepaalde acupunctuurpunten en meridiaanlijnen. Zodat de energiestroming weer in balans worden gebracht net zoals lichaam en geest.
 • Functionele osteopathie: met zachte oscillerende technieken wordt een optimale functie in beweeglijkheid aangezet.
 • Cranio-Sacraal therapie: werkend we op het ritme van het cranio sacraal systeem. Om het lichaam te activeren en het zelf genezend vermogen te versterken. Deze zachte vorm werkt heel ontspannend. Daardoor ontstaat er meer energie, vitaliteit en innerlijke stilte.
 • Yin Yoga: de Yin houdingen geven meer ruimte in o.a. de gewrichten, de fascie en het bijbehorende meridiaanstelsel. Het lichaam wordt uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen daar waar herstel en vernieuwing mag plaatsvinden.
ONCOLOGISCHE TRAINING BIJ BORSTKANKER
Dit is een programma voor mensen die de diagnose borstkanker hebben gehad. De gevolgen van kanker en de behandelingen kunnen grote gevolgen hebben. U kunt last krijgen van allerlei klachten en bijwerkingen zoals vermoeidheid, pijn in de arm, afname van arm- en schouderfunctie en oedeem. Deze klachten kunnen u flink beperken in uw dagelijks functioneren.
Pilates en Yoga zijn dan een goede aanvullingen op de therapeutische aanpak. Dit programma biedt vele nieuwe mogelijkheden voor de behandeling en training van vrouwen met en na borstkanker.
Het lijkt vreemd om al tijdens de behandeling Pilates- en Yogalessen te volgen, maar volgens onderzoek onder borstkankerpatiënten* bleek lichamelijk actief zijn de bijwerkingen van chemotherapie zoals vermoeidheid, pijn, misselijkheid en achteruitgang van conditie te verminderen. Ook na de behandeling is het fijn om Pilates/Yoga te beoefenen met lotgenoten.

*Bron: Journal of Clinical Oncology
Interesse in een privé sessie? Neem contact op, en laat me weten wat je graag zou willen!