PRIVÉ TRAINING
PERSONAL TRAINING MET EEN HOLISTISCHE BENADERING
Privé trainingen worden speciaal afgestemd op jouw behoeftes en belangstelling. Soms is een groepsles een te grote stap voor je, bijvoorbeeld als je onzeker bent of je zorgen maakt om een blessure. Misschien heb je liever les wanneer het jou uitkomt, op een locatie die jou uitkomt zoals; thuis, buiten of op je werk. 
 
MEDISCHE TRAINING
Dit is een medisch verantwoorde training om jouw gezondheid te herstellen, te bevorderen of te onderhouden. Volgens een duidelijke stappenplan worden oefeningen, gebaseerd op de orthopedische revalidatiemethode, ingezet als therapeutische interventie. Eventueel wordt er gebruik gemaakt van Medical Taping om herstel te bevorderen.
Voor wie?
Het is geschikt voor mensen met een verminderde belastbaarheid. Die verminderde belastbaarheid kan komen door een blessure, revalidatie na een operatie, verkeerde houding tijdens de dagelijkse bezigheden, hart -en vaatziekten, kanker, longaandoeningen, rug -, knie- en schouderklachten, rsi, stressfactoren, bekkeninstabiliteit en andere klachten.
Er wordt gekeken welke oefeningen en beweegstijlen geschikt zijn.
 
YIN YOGA MEDICINE
Yin Yoga Medicine is een rustige en fijne yogavorm bij klachten en blessures. Deze zachte vorm heeft een zeer positieve uitwerking op lichamelijke en geestelijke klachten. Denk aan nek-, schouder-, rug-, arm-, bekken-, heup-, been- enkel- en knieklachten. Het is ook zeer aan te bevelen bij reuma, artrose, fibromyalgie, burn-out en andere vermoeidheidsklachten. Er wordt gewerkt met inzichten vanuit de; 
  • Shiatsu: het in balans brengen van de energiestromen in het lichaam m.b.v. zachte druk met de vingers op bepaalde acupunctuurpunten en meridiaanlijnen. Zodat de energiestroming weer in balans worden gebracht net zoals lichaam en geest.
  • Functionele osteopathie: met zachte oscillerende technieken wordt een optimale functie in beweeglijkheid aangezet.
  • Cranio-Sacraal therapie: werkend we op het ritme van het cranio sacraal systeem. Om het lichaam te activeren en het zelf genezend vermogen te versterken. Deze zachte vorm werkt heel ontspannend. Daardoor ontstaat er meer energie, vitaliteit en innerlijke stilte.
  • Yin Yoga: de Yin houdingen geven meer ruimte in o.a. de gewrichten, de fascie en het bijbehorende meridiaanstelsel. Het lichaam wordt uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen daar waar herstel en vernieuwing mag plaatsvinden.
 
ONCOLOGISCHE TRAINING BIJ BORSTKANKER
Dit is een programma voor mensen die de diagnose borstkanker hebben gehad. De gevolgen van kanker en de behandelingen kunnen grote gevolgen hebben. U kunt last krijgen van allerlei klachten en bijwerkingen zoals vermoeidheid, pijn in de arm, afname van arm- en schouderfunctie en oedeem. Deze klachten kunnen u flink beperken in uw dagelijks functioneren.
Pilates en Yoga zijn dan een goede aanvullingen op de therapeutische aanpak. Dit programma biedt vele nieuwe mogelijkheden voor de behandeling en training van vrouwen met en na borstkanker.
Het lijkt vreemd om al tijdens de behandeling Pilates- en Yogalessen te volgen, maar volgens onderzoek onder borstkankerpatiënten* bleek lichamelijk actief zijn de bijwerkingen van chemotherapie zoals vermoeidheid, pijn, misselijkheid en achteruitgang van conditie te verminderen. Ook na de behandeling is het fijn om Pilates/Yoga te beoefenen met lotgenoten.

*Bron: Journal of Clinical Oncology
Interesse in een privé sessie? Neem contact op, en laat me weten wat je graag zou willen!