HET BELANG VAN GOED ADEMHALEN

 

18-09-2016 18:50

Ademen beïnvloed het hele zenuwstelsel, orgaanwerking, spijsvertering en hormoonhuishouding. Ademhalen beïnvloed zelfs onder invloed van hormonen onze gedragspatronen, ook als het om eten gaat. (Door een slechte ademhaling heb je minder energie, daardoor kan je meer gaan eten om toch die energie proberen aan te vullen).

 

 

Er wordt gezegd dat 70% van je vitaliteit afhangt van de soepelheid van je middenrif!

Je middenrif scheidt borstholte en buikholte (parachute vormige spier) en zorgt voor een doorbloeding van de buikorganen en masseert tevens de onderkant van het hart tijdens de uitademing.
Goed ademen is dus van belang voor onze organen en spijsverteringsfunctie en het houdt de buik-, en tussenribspieren in conditie.

Volledig ademen bevordert de spijsvertering en beïnvloed het functioneren van organen en klieren in hoge mate!
De adem vertraagt en daardoor wordt het hart minder belast.

Binnen de yogafilosofie wordt gezegd dat als we het aantal ademhalingen per minuut laten dalen, dat je je leven daarmee kan verlengen.

Bij monniken die uren in meditatie zitten hebben ze weleens metingen gedaan en bij sommigen was amper ademactiviteit, bloeddruk en hartslag meetbaar.

Volledig ademen verbetert functioneren van organen. De zuurstofopname wordt bevorderd. de weerstand tegen ziekten en ongemakken wordt verhoogt.

Wil je diverse ademhalingstechnieken leren en dieper leren ademen, dan kan yoga/meditatie je helpen.